Vía La Haya 

Authors: Rubens Cortés Cano, Raúl Rodríguez Ruíz
Location: Santa Ponsa, Mallorca, Spain
Year: 2019
Collaborators: Raúl Melguizo, Antonio Delgado
Quantity surveyor:
Francisco Jiménez
Structure engineer:
Paco Vílchez
Mechanical engineer:
Juan Fernandez
Lighting consultant:
Ignacio Valero
Plot size:
1320 m2
Built area:
432m2

El proyecto consiste en la reforma y ampliación de una vivienda actual. La planta primera será destinada a dormitorios. La planta baja tendrá los usos de sálón y cocina- comedor y un espacio para lavandería, un dormitorio, así como garage cubierto. Se aproveca los desniveles existentes en la planta baja para rebajar la solera y construir un sótano donde ubicar el aljibe de aguas pluviales y un cuarto de instalaciones para el resto de aljibes y maquinaria necesaria. En planta alta se sitúan el resto de dormitorios que configuran la vivienda.


EN/ 

The project consists of the renovation and expansion of a current home. The floor will be intended for bedrooms. The ground floor will have salone and kitchen-dining area and a laundry space, a bedroom, as well as covered garage. The slopes existants on the ground floor are approved to lower the screed and build a basement where to locate the stormwater cistern and a room of facilities for the rest of the necessary cisterns and machinery.